Altres estudis

Formació Subvencionada
Formació Ocupacional

Els cursos de formació ocupacional et proporcionen coneixements bàsics per fer feines i oficis amb gran demanda de personal a diversos sectors. Solen ser cursos subvencionats i, per tant, gratuïts. La durada i el contingut són variables, i per accedir-hi, has de demostrar que no treballes i estar inscrit a les oficines de treball de la Generalitat de Catalunya.

Aquests cursos són prioritaris per a persones aturades amb algunes places per a persones treballadores en actiu.

Alguns d’aquests cursos poden tenir requisits formatius per accedir-hi. És important contactar amb el centre que ofereix el curs que ens interessa per assegurar-nos que amb el nostre nivell formatiu hi podem accedir.


Cercador de Cursos Ocupacionals Presencials

+ info


Formació Contínua

La formació contínua és un recurs molt útil pels treballadors en actiu que volen millorar la seva formació. Contribueix a millorar la inserció laboral i la qualificació dels treballadors, a més d'equilibrar la relació entre l'oferta laboral i la demanda.

Aquests cursos són prioritaris per a persones treballadores amb algunes places per a persones aturades.

Cercador de Cursos de Formació Contínua

 

Formació per Adults
Si tens més de 18 anys i no vas poder estudiar o no vas acabar l'escolarització, pots continuar la teva formació, reprendre-la o començar-la des de zero, i obtenir el títol de graduat en educació secundària (GES) per accedir als diversos nivells del sistema educatiu.

També s’hi estudien competències bàsiques en informàtica i en idiomes així com la preparació per a la prova d’accés al graus mitjans, graus superiors i universitat.

En aquest enllaç podreu trobar informació sobre aquestes proves (requisits, dates de matrícula i d'examen, enunciats d'exàmens, criteris d'avaluació, temaris...)

En aquest altre enllaç hi podreu trobar mostres o exemples de les proves d'altres anys resoltes que us permetran preparar-les per lliure.

Escola d'Adults Marta Mata (Mas Carandell)

Escola d'Adults Mas Pellicer

Més informació gencat.cat

Més informació jove.cat


Estudiar a l'estranger
Estudiar una temporada a l'estranger pot ser una experiència personal, cultural i vital molt enriquidora. Pots fer una estada curta o un curs intensiu en un altre país, però també tot un cicle d'estudis.

Molts d'aquests programes inclouen allotjament, un curs intensiu de l'idioma i, de vegades, la possibilitat de fer pràctiques laborals o d'investigació remunerades.

+ info

 

Aprendre a l'estiu
Les vacances són una bona ocasió de formar-te. Entre el juny i el setembre, una bona colla d'institucions i entitats ofereixen un conjunt de cursos i propostes formatives ben diverses i de durada variable.
La majoria d'universitats organitzen cursos d'estiu, monogràfics o d'especialització, que poden complementar les assignatures dels teus estudis. L'horari no és tan dens com durant el curs lectiu i molts cursos són reconeguts com a crèdits de lliure elecció.

+ info

 

Aprendre per Internet
Els cursos en línia et permeten combinar feina i estudis i dedicar-t'hi amb flexibilitat horària.

+ info


Idiomes
Aprendre idiomes és sempre una font d'enriquiment personal i professional. Si vols aprendre'n tens un munt de possibilitats: estudiar en una escola oficial o acadèmia privada; desplaçar-te a l'estranger; estudiar a distància o a través de grups de conversa o intercanvi.

EOI Reus

+ info

 

Cursos, cursets i tallers
Moltes entitats públiques i privades, lucratives i sense ànim de lucre, organitzen cursos, cursets i tallers de tots els àmbits: fotografia, vídeo, excursionisme, esports, decoració, etc.

+ info


A Reus pots trobar recollides diferents activitats a la programació dels centres cívics i a les activitats d'estiu. També pots consultar les webs de les entitats per veure les seves propostes.

Centres Cívics de Reus

Joventut Reus


Beques i ajuts

Informació general sobre beques i ajuts

AGAUR: Agència de Gestió i Ajuts Universitàries i Recerca

+ infoXarxes i portals educatius