Concurs de cuina "La Palma Xef"
22/06/2017 - 12:00

Arriba el concurs de cuina de l'estiu.

La influència mediàtica del concurs Masterchef ha generat entre els joves una gran afició a la cuina i  l'aprenentatge.

Serà un concurs de cuina de qualitat, rigorositat i amb molta diversió adreçat a joves de Reus de 14 a 17 anys totalment gratuït. 

ESTRUCTURA  DEL CONCURS

INSCRIPCIONS: del 19 al 30 de juny  a http://www.joventutreus.cat/concurs-la-palma-xef

* Primera selecció de participants: 3 de juliol a les 19 h a La Palma 

En aquesta selecció els joves hauran de presentar un plat realitzat a casa seva. Uns professionals del món de la cuina realitzaran la selecció dels  joves amb l'entrega d'una cullera de fusta que els hi donarà el pas a la següent fase del concurs. El lloc on es realitzarà aquesta prova serà La Palma a les 19 h.

* Del 4 al 6 de juliol es realitzaran tres tallers  a diferents espais municipals inclòs el Casal de Joves . El professional encarregat de realitzar els tallers ha d'ensenyar als joves a realitzar un primer plat amb possibilitat d'incorporar variacions  posteriorment . El nombre màxim de joves per a cada taller serà de 10.

Durant la realització del taller es demanarà als joves si volen continuar amb el concurs i es demanarà que realitzin  a casa seva el mateix plat que han aprés al taller però afegint variacions i tocs personals. Hauran de fer una vídeo recepta amb el procés d'elaboració del plat amb una toma única. Els vídeos els lliuraran al Casal de Joves  del 10 al 14 de juliol.

* Després de recollir les vídeo receptes, els joves voluntaris  faran la selecció dels participants que continuaran el concurs.

* El dia 21 de juliol els  joves pre seleccionats hauran de demostrar la seva mestria cuinant en directe el plat enviat a la vídeo recepta  al menjador social de Caritas que ha ofert les seves instal.lacions i cuina . El jurat del concurs seleccionarà els 5 millors plats realitzats segons diferents vàrems com ara elaboració, innovació i presentació.

* La final del concurs La Palma Xef es farà el dia 28 de juliol a les 19 h de la tarda.
Els  joves seleccionats hauran d'elaborar un plat   a partir dels mateixos  ingredients per a tots els participants a les intal.lacions de Caritas. Posteriorment es traslladaran a La Palma on es realitzarà l’elecció de guanyador pel jurat (format per a professionals del sector) a una final oberta al públic i on es demanarà la col.laboració amb una recollida de productes de neteja personal  per a Caritas.

Per tal de poder realitzar aquest concurs es compta amb la col.laboració de diferents empreses, establiments i professionals del sector que aporten premis per als finalistes i guanyador. Els col.laboradors són Caritas que deixa les seves instal.lacions per a que puguin cuinar els joves Vermuts Miró, Appel Catering, Casa Ametller, Culinarium, Casa Viva, La duquesa Cup Cake, Visat Reusenc, Restaurant Tres de Nou.

El vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=U5zvWyHw6HI