EPI JOVE

QUÈ ÉS?
L’EPI Jove (Espais de participació informació als instituts) és un programa de la Regidoria de Cultura i Joventut que neix amb l’objectiu d'acostar-se als joves i a la seva realitat a través dels propis joves i detectar necessitats i demandes que es puguin convertir en projectes compartits alhora que fer arribar informació als joves sobre diferents àmbits de la seva vida i així poder treballar per la igualtat d’oportunitats a través de la informació i la dinamització. Per altra banda, també vol potenciar l’apropament entre els centres d’ensenyament i els espais juvenils del municipi mitjançant la coordinació d’activitats conjuntes i complementàries.

 

QUINS OBJECTIUS TÉ?
El programa EPI Jove vol posar en contacte el Casal de Joves amb els joves per transmetre informació d’un lloc a l’altre i alhora per detectar necessitats i crear projectes compartits sorgits dels interessos dels propis joves.

L’EPI Jove és un programa que vol potenciar l'apropament dels joves de diferents instituts i realitats soaicls per facilitar la relació i l’intercanvi de joves i la cohesió social. També vol fomentar l'adquisició d'hàbits participatius entre els joves dins el seu àmbit més proper i entre els seus companys i formar aquests joves perquè siguin ella mateixos que realitzin activitats i campanyes de sensibilització entre els seus iguals. En definitiva, es tracta de formar a un grup de joves representatns de cada centre educatiu que són els que dissenyaran activitats i campanyes que realitzaran als seus iguals sobre temes, comportaments i hàbits que interessen als joves.

 

QUÈ SÓN ELS CORRESPONSALS?

Els corresponsals són alumnes del centre que fan d’enllaç entre el Casal de Joves i l’institut. Aquests són els dinamitzadors dels seus iguals al centre i proposen, dissenyen i porten a terme petites activitats generades al propi centre o a la ciutat. Els corresponsals són els transmissors de la informació que es genera a la ciutat i d’altra banda, són els encarregats d’aportar els elements que permeten conèixer les necessitats reals dels seus companys de centre.

És molt important que els corresponsals estableixin espais de trobada, on intercanviar informació i experiències.

Els corresponsals d’un EPI Jove són estudiants del propi centre educatiu. Cada centre pot tenir més d’un corresponsal.

 

QUÈ HAN DE FER ELS CORRESPONSALS?
Els corresponsal de cada institut han de respondre a les següents tasques:

 • Detectar les necessitats informatives i de participació
   
 • Difusió permanent del servei i gestió dels plafons informatius
   
 • Difusió dels materials informatius
 • Motivar el conjunt de la comunitat educativa, especialment l’alumnat perquè sorgeixin noves iniciatives. 
   
 • Assistir a les reunions de coordinació mensual del programa al Casal de Joves
   

Els alumnes que fan de corresponsals tenen l’oportunitat d’iniciar-se en el món de la dinamització juvenil, ja que és aquesta la tasca que se’ls encomana.

 

COM PUC FER-ME CORRESPONSAL?
Per ser corresponsal només cal que en tinguis ganes i que estiguis estudiant en un institut.

Què hauré de fer? Seràs el representant de l’institut al Casal de Joves, hauràs d’informar la resta de companys d’institut de les campanyes i activitats que es facin, repartir material, participar de les reunions mensuals al Casal de Joves amb la resta de corresponsals..., Què rebré a canvi? Podràs formar-te de forma gratuïta en l'àmbit de la dinamització juvenil, coneixeràs altres joves com tu, milloraràs les teves habilitats..., On m’apunto? Envia un correu a info.joventut@reus.cat o vine al Casal de Joves.

  

CURS 2015-2016
Durant aquest curs l’EPI es duu a terme a onze centres educatius de Reus i compta amb més de trenta corresponsals, joves voluntaris dels diferents centres.

Busca els corresponsals del teu centre i proposa'ls qualsevol iniciativa que vulguis dur a terme a l’institut o a la ciutat.

 • Institut Baix Camp
 • Institut Domènech i Montaner
 • Institut Gaudí
 • Institut Gabriel Ferrater 
 • Institut Josep Tapiró
 • Escola Maria Cortina
 • Escola Maria Rosa Molas
 • Escola Sant Josep
 • Institut Escola Pi del Burgar.
 • Escola Puigcerver
 • Institut Roseta Mauri
 • Institut Salvador Vilaseca

 

Enllaços a campanyes i activitats realitzades per l'EPIJove: 

"La Palma Terror Show 2013"  
Campanya "Veus el que beus" 2014
Expo "Estic enganxat/ada al mòbil?"
Cup song EpiJove 2014 
Festa EPI Jove 2014 
La Palma Terror Show 2014"
La Palma Terror Show 2015
Campanya "Aturem el bullying" 2016