La Palma Xef

Arran d’una demanda d’uns quants joves de la ciutat demanant que es fes un concurs de l’estil Masterchef, aquest estiu realitzarem la primera edició de la Palma Xef, un concurs gastronòmic que es farà durant tot el mes de juliol.

Per participar-hi és molt fàcil heu de tenir entre 14 i 17 anys i només cal omplir el formulari d’aquesta web o bé venir al Casal de Joves la Palma de Reus.

La inscripció és gratuïta i si arribeu a la Gran Final, podreu aconseguir molts i grans premis.

Funcionament del concurs.

  • Inscripció prèvia dels joves interessats: del 19 de juny al 30 de juny mitjançant un formulari on-line de la pàgina Web de Joventut.
  • Primera selecció de participants: 3 de juliol a les 19 h a La Palma de Reus. En aquesta selecció els joves hauran de presentar un plat realitzat a casa seva. Uns professionals del món de la cuina realitzaran la selecció de 30 joves amb l'entrega d'una cullera de fusta que els hi donarà el pas a la següent fase del concurs. El lloc on es realitzarà aquesta prova serà La Palma.
  • Del 4 al 14 de juliol es realitzaran tres tallers  a diferents espais municipals inclòs el Casal de Joves . El professional encarregat de realitzar els tallers ha d'ensenyar als joves a realitzar un primer plat amb possibilitat d'incorporar variacions  posteriorment . El nombre màxim de joves per a cada taller serà de 10. Durant la realització del taller es demanarà als joves si volen continuar amb el concurs i es demanarà que realitzin  a casa seva el mateix plat que han aprés al taller però afegint variacions i tocs personals. Hauran de fer una vídeo recepta amb el procés d'elaboració del plat amb una toma única. Els vídeos els lliuraran al Casal de Joves  del 10 al 14 de juliol.
  • Després de recollir les vídeo receptes, els joves voluntaris  faran la selecció de 15 participants que continuaran el concurs.
  • El dia 21 de juliol els 15 joves pre seleccionats hauran de demostrar la seva mestria cuinant en directe el plat enviat a la vídeo recepta  al menjador social de Caritas que ha ofert les seves instal.lacions i cuina . El jurat del concurs seleccionarà els 5 millors plats realitzats segons diferents vàrems com ara elaboració, innovació i presentació.
  • La final del concurs La Palma Xef es farà el dia 28 de juliol per la tarda  . Els 5 joves seleccionats hauran d'elaborar un plat   a partir dels mateixos  ingredients per a tots els participants a les intal.lacions de Caritas. Posteriorment es traslladaran a La Palma on es realitzarà l’elecció de guanyador pel jurat (format per a professionals del sector) a una final oberta al públic i on es demanarà la col.laboració amb una recollida d’aliments per a Caritas.