Programes Joventut

Els programes de joventut són les diferents línies de treballs i projectes que actualment s'estan desenvolupant des de la Regidoria.


Consell Municipal de Joves

El Consell Municipal de Joves és un òrgan municipal que fomenta la participació dels joves en la definició de les polítiques de joventut que s’apliquen a Reus. Els seus objectius principals són fomentar la participació, integrar les diferents visions polítiques i facilitar la comunicació entre l'Ajuntament i els joves. 

Consell Municipal de Joves a Secundària

El Consell Municipal de Joves a Secundària neix amb la voluntat de donar continuïtat al Consell Municipal d'Infants Ciutadans que ja existeix des de l'any 1999, recollint la veu dels joves de 12 a 18 anys i incorporant-la alhora al Consell Municipal de Joves que ja existeix a la ciutat. El CMJS és un procés participatiu que té per objectiu que els i les joves de Reus coneguin, debatin i facin propostes sobre un centre d'interès que serà diferent cada any. 


EPI JOVE: Espais de participació i informació juvenil

Els Espais de participació i informació juvenil (EPI Jove) és un programa d'informació i dinamització als centres d'educació secundària de Reus. Ofereix informació i recursos sobre temes d’interès juvenil.


Joves Referents d'Igualtat

Multipliquem les relacions igualitàries és un projecte dut a terme conjuntament pel Casal de Joves i el Casal de les Dones de Reus, que compta amb la col·laboració d’alguns instituts de secundària  de la ciutat el qual té per objectiu formar un grup de joves per tal que esdevinguin referents d’igualtat en el seu centre educatiu.

 

Programació mensual d'activitats

Mensualment pots consultar les activitats adreçades a joves que es fan a la ciutat des del nostre apartat de notícies. Tallers, xerrades formatives, actes lúdics, activitats culturals, etc. Si formes part d'una associació, vols organitzar una activitat i t’agradaria que s’inclogui al programa trimestral. Pots veure com fer-ho aquí.


Reussona

El Concurs de Música Jove Reussona és un certamen que té per objectiu promocionar i ajudar a les noves formacions musicals juvenils. Poden participar al concurs totes les bandes, grups o solistes que s'englobin dins de qualsevol estil de música que reuneixin els següents requisits: La mitjana d'edat dels integrants del grup no pot superar els 35 anys i les bandes han de ser del Camp de Tarragona o de les Terres de l'Ebre.


Altersuer

Altersuer és un programa d’activitats que es celebra durant tot l'any i promociona l'oci alternatiu i saludable per a joves de Reus. Es programen diferents activitats com ara cursos, tallers, teatre, activitats esportives, activitats nocturnes.


L'INTERRUPTOR

“L'Interruptor” és una plataforma de projectes culturals organitzada que promociona la producció de noves propostes i creacions culturals dutes a terme per joves del Camp de Tarragona. Aquest projecte incideix sobre les següents disciplines artístiques: fotografia, videocreació, dansa contemporània i teatre de petit format.