Ajuntament de Reus

De tu a tu

'De tu a tu' és el projecte d'orientació acadèmica compartit entre l'Oficina Jove del Baix Camp i el Pla Educatiu d'Entorn de Reus. Nascut el 2018, sempre ha intentat donar resposta als buits en orientació acadèmica detectats amb informació clara, d'utilitat i presentada d'igual a igual, de tu a tu. Fruit d'això s'organitzen les jornades presencials (i en remot, durant la pandèmia) en què estudiants expliquen com és el dia a dia dels estudis que estan cursant. I ara, al 2023, neix aquest web, perquè la informació deixi d'estar limitada a la duració de les jornades i es pugui consultar en qualsevol moment i des de qualsevol lloc.

Què hi trobaràs

Al web 'De tu a tu' trobaràs una guia d'estudis amb informació detallada de tota l'oferta formativa reglada posterior a l'ESO que tens al teu abast a Reus, el Baix Camp i altres municipis ben connectats via transport públic (Tarragona, Salou, Vila-seca). La informació comprèn requisits d'accés, descripció dels estudis, sortides professionals, centres públics on s'ofereix i vídeos d'estudiants explicant la seva experiència. A més de la guia d'estudis, completen el web un apartat amb informació sobre les jornades presencials 'De tu a tu' i una secció amb enllaços d'interès per acabar de madurar la important decisió de què estudiar.

Guia d'estudis

Tota l'oferta dels cicles formatius de grau mitjà (CFGM) i superior (CFGS), graus universitaris, programes de formació i inserció (PFI), itineraris formatius específics (IFE) i ensenyament per a adults (CFA) que pots cursar a Reus, Baix Camp, Tarragona, Vila-seca i Salou. Amb descripcions dels estudis, requisits d'accés, centres on s'ofereix i sortides professionals.

Consulta la guia d'estudis

Jornada de tu a tu

Jornada de periodicitat anual en què alumnes de la URV expliquen la seva experiència cursant aquell grau al qual vols accedir.

Consulta la jornada de tu a tu

Enllaços

En aquesta secció trobaràs recursos que creiem interessants per aprofundir en l'orientació acadèmica, la pressa de decisions o, un cop decidit el teu camí, la preinscripció en els estudis escollits.

Ves a la secció d'enllaços

Aquest projecte s’ha realitzat gràcies a la coordinació entre les regidories d’Educació i Salut ciutadana de l’Ajuntament de Reus.