ajuntament de reus

LLAMBORDES

LLAMBORDES

Programa de foment de l'art junvenil al carrer


Llambordes és un programa del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Reus que té per objectiu donar suport, promocionar i fomentar qualsevol expressió artística al carrer feta per joves artistes.

El programa és obert i per tant, s’adapta a les diferents iniciatives que els i les joves cada any es puguin plantejar, tot i que també es programen accions anuals per garantir una línia continuista. Llambordes és un espai amb orelles i ment obertes on joves creadors que tinguin qualsevol idea al cap, la puguin fer realitat o com a mínim poder-ho intentar.

Amb Llambordes es vol acostar la cultura juvenil a la població en general, que se la trobi mentre fa qualsevol altra activitat quotidiana. Amb les diferents accions que es desenvolupen, es busca que el públic s'aturi, miri i li obri el camp cap a la reflexió i a vegades, fins i tot a través de la provocació, que sigui capaç de gaudir de l'art d'una manera més oberta i diferent.

Darrera aquest programa hi ha un grup de joves que constitueixen el comissariat i que de forma voluntària donen tot el seu suport per poder tirar endavant les diferents accions. Aquest és un grup obert i que hi pot participar-hi qualsevol jove que estigui interessat.

E30.241.9010

Utilitzant un sol color i totes les seves degradacions cap al negre o al blanc, 25 artistes plasmaran la seva creació artística sobre 25 quadres de llum que trobem a molts carrers de la ciutat. Aquesta acció es durà a terme durant el mes de novembre i s’estendrà per tota la ciutat arribant també als barris, llocs on tot sovint la cultura hi passa de llarg.

La presentació es realitzarà el dia 16 de novembre de 2018 al Carrer Aleus.

Accions Llambordes 2018


A continuació podràs veure els propers projectes que formaran part de les diferents accions que es voen desenvolupar dins el marc del programa Llambordes. Aquests projectes són això, projectes i per tant la informació que podreu trobar-hi es pot veure modificada en funció de com es desenvolupi l'activitat.

Womart

Womart és el projecte escollit l’any 2018 per poder realitzar de forma conjunta a Transversal, xarxa d’activitats culturals. El projecte vol visualitzar el paper creatiu de les dones moltes vegades no prou visible ni valorat dins el món de l’art.

A Reus es realitza una pintura mural a càrrec de l’artista Hyuro, de Buenos Aires, i la seva intervenció es realitzarà a la façana del Casal de Joves la Palma. La inauguració està prevista el dia 14 d’abril a les 12:30h.

Street Gallery 2018

Segurament aquesta va ser una de les activitats més destacades que es va realitzar l’any passat dins la programació del Festival Llambordes. Ubicat al Carrer Pere Òdena i aprofitant unes finestres tapiades, s’ha instal·lat de forma permanent una galeria d’art al carrer. El primer any la galeria ha acollit diferents graffitis. Aquest any, és el torn de la fotografia i un total de 10 fotògrafs exposaran una fotografia on la figura humana i la seva condició serà el fil conductor de la col·lecció de galeria.

Està previst poder inaugurar el divendres 25 de maig.

Paret Oberta

Paret oberta és un punt de trobada de molts artistes del món del graffiti. En realitat queden a un lloc per realitzar una intervenció integral a un gran mur. Aquestes trobades serveixen per repintar parets on ja hi havia pintades hi han quedat deteriorades en el temps. Tot i ser una paret oberta, cal inscriure’s a l’activitat per poder-hi participar i fer una previsió de l’espai necessari per a realitzar l’activitat.
Aquest projecte encara no te una data definida.

Pintades horitzontals

Pintades horitzontals és un ambició projecte que encara s’està acabant de definir ja que requereix unes condicions especials i un pressupost elevat. El projecte consisteix en realitzar una pintada horitzontal de grans dimensions que es pugui veure principalment a través de diferents programes que ofereixen fotografies aèries. Degut a les grans dimensions, només es preveu realitzar una o dues intervencions.

Aquest projecte encara no te una data definida.