Ajuntament de Reus

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LES ACTIVITATS D'OCI SALUDABLE D'AQUEST ESTIU 30/07/2019 - 09:56

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LES ACTIVITATS D'OCI SALUDABLE D'AQUEST ESTIU


El Casal de Joves de la Palma ha tancat el programa Altersuer amb un balanç de 1.285 participants. Altersuer és un a oferta d’activitats d’estiu d’oci i lleure saludable, dirigida a joves de 12 a 18 anys, amb l’objectius de promoure espais de lleure educatius, integradors, culturals; i augmentar els factors de prevenció i reduir els factors de risc associats a l’ús i abús de l’alcohol i altres drogues entre els joves.

El programa es lidera des dels departaments de Joventut i Salut de la regidoria de Salut i Ciutadania, amb la col·laboració de les regidories de Benestar Social, de Cultura i Educació i d’Esports.

Altersuer ha ofert durant el mes de juliol una vintena d’activitats:

  • Sortides i festes: 878 participants.
  • Propostes d’oci i lleure: 193 participants
  • Activitats formatives: 70 participants
  • Activitats multiesportives: 88 participants
  • Tallers de prevenció: 56 participants

L’organització considera assolits els objectius d’arribar a la població d’entre 12 i 18 anys per conscienciar-la i formar-la en relació a les conductes sexuals de risc, la prevenció de l'ús i abús de les drogues, l’alimentació, esports i altres temàtiques relacionades amb la salut. Tot, oferint alternatives d'oci en espais municipals i públics que s'allunyen del circuit comercial.

En aquest sentit, el balanç de les accions realitzades és el següent:

Sortides i festes: El 7 de juny es va donar el tret de sortida amb una festa a la Palma per a joves d’entre 14 i 17 anys. Durant el mes de juliol s’han programat sortides com: sortida amb bicicleta a la platja de la Pineda, i una sortida al Wipeout de Cambrils. També s’ha realitzat una festa Holy amb pols de colors.
Activitats d’oci i de lleure: Accions lúdiques, preventives i de bons hàbits com tallers de costura creativa, de teatre i interpretació, creació musical, fotografia digital, taller de teatre i interpretació davant de càmera, taller de creació d’un Scaperoom balls urbans, taller de moda, youtuber i influencers, de ràdio, de cuina, de disseny de joies, d’escriptura creativa, de tècniques de dibuix i còmic i de Scrapbooking.

Activitats formatives: Activitats formatives no formals per orientar els adolescents i joves cap a possibles sortides professionals. S'han fet cursos de pre-monitors i monitors i un curs d’agents de la salut on s’ha impartit el curs de primers auxilis, prevenció de drogues, sexualitat i afectivitat i nocions bàsiques sobre l’alimentació.

Activitats multiesportives: Les activitats esportives intenten apropar els joves a la pràctica esportiva i hàbits higiènics bàsics saludables, a més d’informació i recursos per la seva vida social i personal d’una forma lúdica i divertida. Les activitats han estat realitzades durant el mes de juliol en quatre zones Institut Escola Pi del Burgar (multiesports i habilitats acrobàtiques), polilleuger Ciutat de Reus (futbol), Cruyff Court (futbol), i La Palma (cross trainning)

Tallers de prevenció: Activitats de sensibilització i prevenció sobre el consum de drogues i salut sexual. S’ha utilitzat el joc de Troba la teva meta per explicar al jove de forma amena i divertida problemes associats a l'ús i abús de l'alcohol i les drogues, la prevenció i les pràctiques sexuals de risc, temes relacionats amb l’esport i l’alimentació. També s’han explicat tòpics que poden estar presents entre les converses dels adolescents i joves.

Altersuer es es programa d’activitat estiuenques del programa Planet Reus, el nou projecte que s’ha iniciat a Reus, i que té com a principals objectius prevenir el consum de drogues dels i les joves d’entre 12 i 25 anys.

Planet Reus es basa en el programa de prevenció de drogues islandès Planet Youth, un programa que es va començar l’any 1998 i que en 18 anys ha aconseguit que Islàndia se situï en la ràtio de  consums més baixa d’Europa entre adolescents i joves. Es planteja  afavorir el desenvolupament sa i segur dels joves a través de potenciar el seu talent i fomentar l'ocupació del temps de lleure en activitats creatives, divertides i saludables com a base per a millorar la cohesió social, l'empoderament i la convivència dels i les joves i de retruc de la comunitat.

Mysneakers,Sneakers Store,jordan Sneakers,latest jordan Sneakers,latest jordans,jordan release date,Nike air jordan Sneakers,Best jordan Sneakersnike dunks high 2009 2017 , Nike Air Max 97 Ropa Orgasmica

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS

GALERIA

Fotos de l'esdeveniment