ajuntament de reus

5 INSTITUTS DE LA CIUTAT ACONSEGUEIXEN EL SEGELL DE LA XARXA DE CENTRES PER LA IGUALTAT 19/11/2019 - 10:14

5 INSTITUTS DE LA CIUTAT ACONSEGUEIXEN EL SEGELL DE LA XARXA DE CENTRES PER LA IGUALTAT


El Saló de Plens de l'Ajuntament va acollir dijous passat l'acte de lliurament dels segells de la Xarxa de centres que treballen per a la Igualtat de Gènere corresponent al curs 2019-2020.

Aquest és un projecte que s'impulsa des de l'Àrea d'Igualtat i Joventut, i vol esdevenir un reconeixement a la tasca dels centres educatius de secundària, visualitzant el seu compromís en incorporar la perspectiva de gènere en el seu dia a dia, i així avançar cap a una societat més justa i equitativa. 

El lliurament dels diplomes ha comptat amb la presència de l'Alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i els regidors de les dues àrees implicades, Montserrat Flores i Òscar Subirats. Després de 5 anys de treball amb els alumnes, aquest és el tercer curs en què s'afegeix la certificació dels centres, valorant així la feina realitzada per tota la comunitat educativa. Els centres que han rebut la distinció han estat l'Institut Baix Camp, l'Institut Gaudí, l'Institut Roseta Marui, l'Institut Josep Tapiró i l'Institut Gabriel Ferrater. 

Projecte Xarxa de Centres per a la Igualtat
El projecte es va iniciar el curs escolar 2014-2015 amb la finalitat de formar a joves per prevenir la violència masclista en les primeres relacions de parella, amb la idea que el missatge entre iguals sempre és més valorat i eficaç, que el missatge de persones adultes desconegudes que poden rebre d'un taller.

El projecte va tenir molt bona acollida i en els anys següents ha anat evolucionant. Aquest procés ha suposat la implicació de tota la comunitat educativa del centre, és a dir no només els alumnes sinó també el professorat.

Primer només es treballava amb els joves i es trobava a faltar la implicació del professorat en el projecte i és en aquest punt que es va dissenyar una guia per poder identificar i recollir la gran feina que es fa des dels centres educatius on es recullen bones pràctiques i es faciliten eines i recursos en matèria de coeducació per si pot ser d’utilitat al centre a l’hora de reforçar alguns aspectes. El mateix és l’encarregat d’autoavaluar-se les seves accions i fa retorn a l'Ajuntament d'aquesta tasca.

Aquells centres que han realitzat una reflexió i han aportat mostres de com treballen la igualtat de gènere se'ls atorga el segell.

Aquest és el tercer any que certifiquem aquesta tasca desenvolupada. El primer any es van atorgar 2 segells, el segon 5 i aquest any es mantenen els 5 de l’any anterior.

El projecte suposa un esforç i dedicació per part del centre, per tant cal agraïr molt la feina realitzada.

Els objectius del projecte són:

Donar eines i recursos als centres perquè puguin aplicar la perspectiva de gènere/coeducativa a tots els nivells.
Dotar els centres d'alumnat que esdevinguin referents d'igualtat capaços d'identificar conductes sexistes.
Potenciar al centre de professorat referent en perspectiva de gènere i perspectiva coeducativa.
Fomentar actituds igualitàries al centres educatius. 
Promoure la reflexió dins la comunitat educativa davant els comportaments abusius en les relacions de parella.

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS

GALERIA

Fotos de l'esdeveniment