ajuntament de reus

Breus, Festival de Cinema Curt Europeu 22/03/2019 - 09:00

Breus, Festival de Cinema Curt Europeu


Festival de cinema dedicat a curtmetratges europeus, l’únic d’aquestes característiques a Catalunya. El Breus es desenvoluparà del 21 al 23 de març al teatre Bartrina.

Dins la secció Panorama i Panorama CAT es projectaran curtmetratges a partir d'una selecció d'entre els millors i més populars curtmetratges europeus produïts a partir del 2018. També hi ha activitats paral·leles per a escolars per difondre i fer reflexionar els adolescents, joves i infants de diferents temes des de la cultura cinematogràfica.

AULA DE CINEMA - Gènere
Curts amb perspectiva de gènere. És un espai per a reflexionar i generar diàleg envers la perspectiva de gènere: igualtat de gènere, violència de gènere, amor romàntic, sexualitat i rols de gènere, tòpics i estereotips,... L’objectiu és promoure debat de manera crítica i participativa.
Tècniques del Pla Municipal de Polítiques de Gènere de Reus i del Casal de Joves La Palma amb la col·laboració de l’organització del Festival, fan una selecció de curts amb temàtica de gènere per oferir-los a joves i posteriorment debatre’n el contingut. Activitat recomanada per a segon cicle ESO, batxillerat, graus i cicles formatius.

AULA DE CINEMA- Drugmetratges
Drugmetratges és un espai concebut per generar diàleg i discurs entorn el fenomen social dels diferents usos de drogues i també sobre les addiccions. L’objectiu és promoure debat de manera crítica i participativa.
Tècnics del Pla Municipal de Drogues de Reus, amb la col·laboració de l’organització del Festival i el Casal de Joves La Palma de Reus, fan una selecció de curts amb temàtica de drogues per oferir-los a joves i posteriorment debatre’n el contingut des d’una perspectiva neutra.
Activitat recomanada per segon cicle ESO, batxillerat, graus i cicles formatius.

AULA DE CINEMA- Inclusió
És una projecció de curtmetratges sobre la diversitat funcional amb els següents objectius:

-Gaudir de les representacions cinematogràfiques des d’una mirada crítica i reflexiva.
-Reconèixer i practicar els valors i normes que afavoreixen la convivència i la relació entre les persones.
-Reconèixer i sentir la diversitat personal com un fet enriquidor de la convivència.
-Desenvolupar la capacitat d’escolta i d’exposició argumentada de les pròpies opinions i respecte per les dels altres.
Membres del programa de la discapacitat de l'Ajuntament de Reus, amb la col·laboració de l’organització del Festival, fan una selecció de curts amb temàtica de capacitats diverses per oferir-los als infants i posteriorment obrir un cinefòrum per debatre sobre la qüestió.
Activitat recomanada per infants de cicle mitjà i superior d'educació primaria

REQUISITS: 

GÈNERE: Sessió adreçada a públic escolar de 3r i 4t d'ESO de Reus que inclou una xerrada i la projecció de curtmetratges.
DRUGMETRATGES: Sessió adreçada a públic escolar (3r i 4t d'ESO, Batxillerat i Graus) de Reus que inclou una xerrada i la projecció de curtmetratges.
INCLUSIÓ: Sessió adreçada a públic escolar (3r, 4t, 5è i 6è de Primària) de Reus que inclou una xerrada i la projecció de curtmetratges.

HORARI: 

AULA DE CINEMA, Gènere (3r i 4t ESO, BAT, CF i Graus): 21 març, 9 h i 12 h
AULA DE CINEMA - Drugmetratges (3r i 4t ESO, BAT, CF i Graus): 22 març, 9 h
AULA DE CINEMA - Inclusió (CM i CS Primària): 22 març, 12 h

PREU: 

Gratuït

ALTRES: 

Organització: Festival Breus. Ajuntament de Reus
Persona de contacte: Karen Cuevas
Inscripció: karencuevas@gmail.com (tel. 610 693 227)

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS

GALERIA

Fotos de l'esdeveniment