Ajuntament de Reus

Jornada de tu a tu 20/02/2024 - 16:00

Jornada de tu a tu


L'Oficina Jove del Baix Camp i el Pla Educatiu d'Entorn de Reus organitzen aquesta jornada per tal de que alumnes de la Universitat Rovira i Virgili es puguin trobar amb joves que estan a 4t d'ESO i 1r o 2n de BAT i puguin preguntar dubtes sobre els diferents graus, els itineraris o la vida universitària.

El departament d’Orientació Universitària de la Universitat Rovira i Virgili també coorganitza aquesta jornada i hi seran presents, aportant alumnes becaris de les diferents branques universitàries. Aquests seran els encarregats de donar informació a l'alumnat sobre els diferents graus, les modalitats de batxillerat que cal per accedir-hi i resoldre qualsevol dubte relacionat.

La finalitat de la jornada és la trobada entre estudiants de batxillerat i estudiants de grau perquè siguin els mateixos estudiants que estan cursant ja estudis universitaris els que expliquin i puguin facilitar informació útil i de tu a tu, entre iguals, que faciliti la pressa de decisions. El canvi d'etapa educativa molts cops genera en els estudiants molts dubtes i inquietuds difícils de gestionar. Per aquesta raó, la jornada pretén oferir un espai de diàleg on els/les estudiants puguin respondre en primera persona qualsevol dubte o neguit dels joves que estan en aquesta etapa de decidir què estudiar.

La sala polivalent de la Palma estarà dividida en diferents espais segons els diferents àmbits d'estudi (ciències, ciències de la salut, ciències socials i jurídiques, arts i humanitats, arquitectura i enginyeries), on mitjançant plafons expositius es mostrarà tota la informació al respecte (nom del grau, descripció dels estudis, sortides professionals, nota de tall i facultat de referència). Cada espai comptarà amb alumnes de la URV que faran de facilitadors i estaran a la disposició dels joves perquè preguntin tot el que necessitin. Enguany s'ha incorporat la figura de dues orientadores acadèmiques per tal de resoldre els dubtes dels estudiants relacionats amb altres estudis universitaris, beques, itineraris... I també la possibilitat de realitzar un test d'interessos professionals.

Al matí la jornada està destinada a centres educatius i visites concertades en grup (està prevista la participació d’uns 450 estudiants de BAT) i a la tarda també hi haurà espai perquè puguin venir joves o famílies.

Per la tarda, cal fer inscripció prèvia a https://inscripcions.reus.cat/detuatu2024

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS

Cartell De tu a tu Educacio.jpg

GALERIA

Fotos de l'esdeveniment