Ajuntament de Reus

Més de 1800 joves gaudeixen de l'ALTERSUER 2017 03/08/2017 - 08:45

Més de 1800 joves gaudeixen de l'ALTERSUER 2017


Un total de 1.815 joves han participat de les diferents activitats d'estiu programades dins el projecte Altersuer.

Altersuer és un programa transversal d’oci alternatiu adreçat a adolescents i joves que té com a principal objectiu el foment d’actituds i comportaments saludables a través d’activitats d’oci i temps lliure alternatiu, com ara activitats esportives, formatives i de prevenció. El programa és impulsat pels departaments de Joventut, Salut, Benestar Social i Esports de l'Ajuntament de Reus.

La prioritat del programa és implicar la població d'entre 12 i 20 anys per conscienciar-la i formar-la en relació a les conductes sexuals de risc i la prevenció de l'ús i abús de les drogues. Per aquest motiu s'ofereixen alternatives d'oci en espais municipals i públics que s'allunyin del circuit comercial.

Aquest any, en iniciar el programa, s’ha realitzat una campanya de difusió a tots els instituts de Reus per informar al màxim nombre d’adolescents i joves. La difusió també s’ha fet arribar a d'altres serveis i centres de Reus, així com a diferents punts de la via pública.

En aquest sentit, les activitats que s'han desenvolupat durant els darrers 2 mesos són:

Activitats d’oci i de lleure: 900 participants. S’han realitzat accions lúdiques preventives i de bons hàbits descentralitzades en espais públics d'ús comunitari. Les activitats proposades han estat: Taller de cuina, taller de reciclatge, ball modern, taller de fotografia mòbil i Scape Room als diferents centre cívics de Reus. També s’han organitzat activitats nocturnes pel foment d’actituds responsables dirigides a l’oci saludable alternatiu. Aquest anys s’ha apostat per fer tres festes nocturnes a les piscines municipals, la primera al mes de juny per presentar el projecte Altersuer amb gimcana preventiva i saludable, exhibicions de ball i activitats esportives a l’aigua. I les dues següents durant el mes de juliol obertes a tots els públics, totes elles amb un total de 750 participants.

Activitats formatives: 107 participants. Són activitats formatives no formals per orientar els adolescents i joves cap a possibles sortides professionals. S'han fet cursos de Manipulador d'aliments, pre-monitors i monitors i aquest any s’ha fet una nova proposta formativa amb el curs d’Iniciació a Tècnic d’Esport a voluntariat (CIATE).

Activitats i taller de prevenció: 711 participants. Tallers que inclouen activitats de sensibilització i prevenció sobre drogues i salut sexual: amb tallers itinerants i a les pròpies activitats formatives i lúdiques amb les dinàmiques “Si beus posa't les ulleres”, begudes saludables, “Passa la paraula”, “Els Gegants Encantats” i taules preventives amb informació.

Activitats multiesportives: 97 participants. S'han programat diferents activitats esportives durant les tardes del mes de juliol, aprofitant la disponibilitat de temps lliure que del període de vacances. Aquestes activitats s'han desenvolupat a 3 equipaments municipals de la ciutat amb una oferta reduïda d'activitats de temps lliure per a joves: al polilleuger Ciutat de Reus del Barri Gaudí, a l’Institut Escola Pi del Burgar i a l’Escola Rosa Sensat.

Mysneakers,Sneakers Store,jordan Sneakers,latest jordan Sneakers,latest jordans,jordan release date,Nike air jordan Sneakers,Best jordan SneakersSneakers

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS

GALERIA

Fotos de l'esdeveniment