Ajuntament de Reus

Novetat al Parc de Nadal 2023 amb la incorporació d’una zona per als joves d'11 a 17 anys 12/12/2023 - 09:09

Novetat al Parc de Nadal 2023 amb la incorporació d’una zona per als joves d'11 a 17 anys


El Parc de Nadal de Reus, el més veterà de la demarcació, tornarà a obrir portes a les instal·lacions de FiraReus, al Tecnoparc, del 27 de desembre al 4 de gener. Enguany el Parc de Nadal incorpora una oferta renovada amb més de 60 activitats i una Zona Jove, dirigida als adolescents d’11 a 17 anys, com a principal novetat. L’altra novetat important és la incorporació d’activitats més transversals i renovades, dirigides a tota la família, i el canvi d’ubicació de la zona infantil de ludoteca, que s’amplia i trasllada per oferir un espai més ampli, tranquil i amb major nombre d’activitats per als més petits de la casa.

Una vintena d’entitats, empreses i organismes participen activament en aquesta 43a edició del Parc de Nadal per fer possibles les activitats de qualitat que singularitzen aquest esdeveniment i que responen a la diversitat d’interessos que poden tenir les famílies. Enguany l’eix temàtic dels projectes presentats per les entitats ha estat les dones influencers. Una temàtica que s’ha escollit per posar de manifest la influència profunda de les dones en la societat al llarg dels anys, com a líders i pioneres en diferents àmbits, així com les seves aportacions a la història de la humanitat en general i de la ciutat de Reus, en particular.   

Zona Jove

Per primer cop obrirà les portes la Zona Jove, que inclou una completa oferta d’oci per als joves de 11 a 17 anys, gestionada pel Casal Jove de la Palma. Aquesta és una aposta per crear un espai exclusiu pels adolescents, on se sentin còmodes i a gust; envoltats de joves com ells i on puguin realitzar activitats creatives, tecnològiques, lúdiques, divertides i també artístiques. Amb una gran varietat d'activitats, aquesta zona busca oferir als joves una experiència d’oci adequada als seus interessos.

Per a la realització de la Zona Jove s’ha comptat amb la participació de tres entitats juvenils que dinamitzaran alguns dels espais com són Irasshai, l’AJJRR (Associació de jugadors i jugadores de rol de Reus); l’Esplai l’Albada i amb els joves referents dels instituts del projecte EPI Jove (espais d’informació i participació als instituts de Reus) que faran de voluntaris i duran a terme una recollida solidària de joguines per a les entitats del tercer sector Reus Refugi i Fundació Mossèn Frederic i Bara.

Les activitats que es podran trobar són:

Taller de serigrafia
Descobreix l'art de la serigrafia en aquest taller i converteix les teves idees en estampats únics.

Taller d’impressions 3D
Explora noves dimensions en aquest taller de disseny i impressions 3D. Transforma les teves idees en realitat.

Pista americana
Una pista inflable amb diferents obstacles desafiant, divertida i plena d'emocions.

Zona Gamer
Un espai immersiu al món dels videojocs amb desafiaments i diferents reptes.

Zona Jocs de taula i rol
En aquest espai trobaràs des dels jocs de taula de sempre a jocs de rol, competicions i diferents activitats. 

Escape room
Desafia la teva ment i viu l'emoció d'una escape room. Espai on resoldre enigmes, superar reptes i crear records inoblidables.

Taller de cuina
Cuinar serà un plaer. Receptes senzilles i sorprenents, trucs culinaris i bona companyia.

Espai escenari
Espai amb un taller de DJ permanent per fer sortir el punxadiscos que portes dins i una Silent Disco amb possibilitats d’escollir el canal musical que més s’adapti al teu estil i quan es fa tard actuacions i exhibicions en directe.

Espai terrassa
Un espai per estar i relaxar-se, parar, carregar el mòbil , llegir còmics i revistes i conversar amb els  amics.

Espai Pop-up
Un lloc efímer ple de sorpreses i tallers exprés que només passaran una vegada. Consulta la programació al mateix parc de nadal.

Punt d'Informació juvenil

Espai d’entrada i acollida a la Zona Jove on podràs inscriure’t als tallers i veure tota la programació que hi ha per a cada dia, en aquest espai també es farà la recollida de joguines organitzada pels joves del projecte EPI Jove i podràs crear el teu record del Parc amb el nostre photobooth 360.

Difusió de l’alimentació saludable

En col·laboració el Hub Foodtech and Nutrition, el Parc de Nadal incorpora enguany un estand on es farà difusió dels hàbits d'alimentació saludable i es portaran a terme tallers de berenars saludables en els quals els més petits aprendran cada dia algunes receptes senzilles i nutritives.

En la línia de fomentar les noves vocacions tecnològiques i la innovació entre els infants també es portarà a terme un taller de petits enginyers, promogut per la Regidoria de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement.

Més de 6.000 metres quadrats i una àmplia zona exterior

Les activitats a la zona exterior també s’han enriquit amb nova oferta d’aventura, karting i inflables per a ampliar activitats de lleure què, per motius d’espai, no caben a l’espai inferior, de manera que es continua apostant per la consolidació de l’espai exterior amb ofertes atractives d’activitat i sense cost afegit per als usuaris.

D’altra banda, s’incorpora un nou format en el disseny d'activitats de la zona interior amb la combinació de tallers, activitats formatives i més activitats de lleure per a garantir una oferta més diversa i ajustada a tots els gustos. Les noves activitats seran, entre d’altres, les ulleres de realitat virtual, el rocòdrom i alguna sorpresa més.

Les activitats i tallers  tornen a omplir la majoria dels espais del recinte de Fira Reus al Tecnoparc i es complementen amb actuacions, cercaviles i la zona d’atraccions exteriors. Tot plegat es tradueix en prop d’una seixantena de propostes diferents.

L’edició d’enguany tornarà a ocupar la totalitat de l’espai cobert interior disponible de Fira Reus, més de 6.000 metres quadrats i l’amplia zona exterior del recinte.

 

Entrada general

Els preus incorporen una modificació respecte als anys anteriors per a reduir el cost per a les famílies. Només pagarà el públic de 2 a 17 anys i amb cada menor podran entrar 2 adults acompanyants de forma gratuïta. El preu de l'entrada serà de 4 euros. 

Les entrades es podran adquirir online al portal inscripcions.reus.cat o presencialment, al propi parc. Els joves tindran un 25% de descompte en el preu d’entrada amb la Targeta Jove de Reus, que es pot fer gratuïtament al Casal de Joves. També s'aplicaran els descomptes habituals: famílies nombroses, famílies monoparentals, titulars de targeta acreditativa de persones amb discapacitat, titulars del Carnet Jove de la Generalitat i Titulars de la Targeta Daurada amb un import de 3 euros (IVA inclòs) i també per la compra de 10 o més entrades el preu establert es de 3 euros (IVA inclòs).

Horaris

El Parc obrirà les portes el dimarts 27 de desembre fins al dissabte 4 de gener, de 15:00h a 21:00 h, excepte el 31 de desembre que estarà tancat, i l’1 de gener amb l’horari de 16h a 21h.

Transport

Reus Transport posa a disposició dels usuaris del Parc de Nadal dues línies. A més de la L50, que ofereix habitualment la connexió cada hora, també s’hi podrà arribar amb la L81, que unirà la plaça de la Llibertat amb l’edifici Tecnoparc amb una freqüència de 30 minuts. El servei funcionarà de 14:30 a 21:45h, del 27 de desembre al 4 de gener.

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS

GALERIA

Fotos de l'esdeveniment