Ajuntament de Reus

PROGRAMA D'ACTIVITATS D'ESTIU PER A JOVES ALTERSUER 2019 24/05/2019 - 12:25

PROGRAMA D'ACTIVITATS D'ESTIU PER A JOVES ALTERSUER 2019


Ja tenim a punt l’oferta d’activitats d’oci i lleure per a joves per a aquest estiu: el programa d'oci i lleure Altersuer. 

Altersuer és un a oferta d’activitats d’oci i lleure saludable, participatiu, amb valors educatius dirigida a joves de 12 a 18 anys durant l’estiu amb els principals objectius de promoure espais de lleure educatius, integradors, culturals en contraposició a l’oci consumista majoritari que ofereix el mercat i el d’augmentar els factors de prevenció i reduir els factors de risc associats a l’ús i abús de l’alcohol i altres drogues entre els joves.

Les inscripcions a les activitats es poden fer a partir d'aquest pròxim dilluns 27 de maig al Casal de Joves (Carrer Castellvell, 24) o online al web joventutreus.cat

Altersuer forma part de Planet Reus, un nou projecte que s’està treballant des de fa un any des dels departaments de Salut i Joventut de l’Ajuntament de Reus transversalment amb Benestar, Ensenyament, Esports i Participació  que es basa en el programa de prevenció de drogues islandès Planet Youth. Un programa que va començar a Islàndia l’any 1998 i que en 18 anys ha aconseguit que Islàndia se situï en la ràtio de  consums més baixa d’Europa entre adolescents i joves.
 
El programa que s’ha iniciat a Reus, anomenat Planet Reus té com a principals objectius retardar el consum de drogues dels i les joves d’entre 12 i 25 anys; afavorir el desenvolupament sa i segur dels joves a través de potenciar el seu talent i fomentar l'ocupació del temps de lleure en activitats creatives, divertides i saludables com a base per a millorar la cohesió social, l'empoderament i la convivència dels i les joves i de retruc de la comunitat.

De moment s’ha elaborat un primer recull de tots els actius, tècnics i recursos per a joves a cada zona/barri tenint en compte el que ofereix l'Ajuntament; i s’està treballant amb les entitats sense ànim de lucre i el teixit associatiu de la ciutat per a completar la diagnosi de l'estat de l'oci saludable dirigit a joves de 12 a 25 anys.

Al mateix temps s’està treballant en un cens en el qual recollir totes les activitats d’oci i lleure que s’ofereixen per a joves de 12 a 25 anys a Reus que permetrà veure quina oferta tenim i quina oferta ens manca i permetrà als joves tenir en un sol lloc tota la informació sobre activitats d’oci i lleure dirigides a ells a la ciutat.

Planet Reus per tant és el marc d’on surten subprogrames com el d’Altersuer, el Kit de la Qüestió (programa que promou un oci nocturn més segur, saludable i de qualitat per a tothom; que promou petites intervencions en els mateixos espais de festa dirigides a fomentar un oci responsable, igualitari, segur i de qualitat)

Altersuer 2019
Pel que fa a la oferta d’activitats d’estiu per a joves de 12 a 18 anys principalment anomenada Altersuer aquest any s’ofereixen més de 20 activitats gratuïtes que tenen un format intensiu d’una setmana en la que els joves podran aprendre des de com dissenyar una joia, ball, còmic o crear un Escape Room. 

Les activitats esportives que s’ofereixen es proposen des de la regidoria d’Esports que també forma part del grup motor d’Altersuer i en coordinació amb la regidoria de Benestar Social.

El tret de sortida del programa Altersuer serà el proper divendres 7 de juny a la Final de Curs Party a La Palma; una festa dirigida a joves de fins a 18 anys on es celebra que s’acaba el curs i es presenten totes les activitats d’estiu dirigides als i les joves. Es tracta d’una festa a La Palma on es troben tots els i les joves dels instituts de Reus i es relacionen escoltant música i participant de diferents activitats.

Les activitats es divideixen en quatre blocs: activitats formatives, activitats d’oci i lleure, esportives i les sortides.  

Descarrega't el programa aquí

 

NORMATIVA DE LES ACTIVITATS

Les inscripcions es podran realitzar de forma presencial al Casal de Joves la Palma de Reus o bé a través del web joventutreus.cat

En cas de no assistir a una de les activitats on us hagueu inscrit de forma no justificada o comunicada prèviament, us pot penalitzar a poder assistir a la resta d’activitats programades.

En cas d’una alta ocupació als tallers programats i tenir llista d’espera, l’organització es reserva el dret a repartir les activitats de tal forma que tothom pugui participar a alguna d’aquestes.

Per a participar a les activitats tindran preferència els joves que visquin a Reus. 

Per a participar a les activitats caldrà tenir la Targeta Jove de Reus. 

L'organització es reserva el dret d'anul.lar una activitat per problemes aliens a la seva voluntat. 

En cas de no cobrir el mínim d'inscripcions previstes, l'activitat no es realitzarà.  

Nike sneakers,Nike Sneakers Store,jordan Sneakers,latest Nike Sneakers,latest Nike release,jordan release date,Nike air jordan Sneakers,Best Nike SneakersMens Flynit Trainers

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS

Programa Activitats Estiu Planet 2019.pdf

GALERIA

Fotos de l'esdeveniment