ajuntament de reus

INNOVACIÓ I NOUS ENFOCS DE GÈNERE EN CLAU DE SALUT SÒCIOCOMUNITÀRIA

Organitza Servei d'adiccions i salut mental HUSJR i Biblioteques Municipals de l'Ajuntament de Reus, Ajuntament de Reus-Regidoria de Salut i ciutadania

Innovació i nous enfocs de gènere en clau de salut sòciocomunitària

  • 17 de octubre
  • 19:00h
  • Biblioteca Pere Anguera
  • Gratuit, Sense Inscripció

DESCRIPCIÓ

Tot i que els fenòmens d’ús de substàncies psicoactives en si mateixos no tenen gènere, l’efecte de les drogues -tant en el pla físic com en el psicosocial- així com les seves pautes de consum i repercussions socials i personals, són diferents segons les particularitats del sistema sexe-gènere.

Des de la literatura científica fins a l'imaginari social, s'ha construït un prototip de consum de substàncies basant-nos majoritàriament en un tipus únic, heteronormatiu, que no inclou ni facilita la visibilització d’aquelles particularitats pròpies de les consumidores dones i de tots i totes aquelles que tenen altres identitats sexuals i de gènere.

Cal apropar-nos doncs al fenomen des d’una perspectiva més complexa i fidel a la realitat.

PRESTATGERIA PSICOACTIVA

El Servei d’Addiccions i Salut Mental de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus en col·laboració amb les Biblioteques Municipals i la Regidoria de Salut (Escola Oberta de Salut), presenten la tercera edició de la “Prestatgeria Psicoactiva”, que començarà el 17 d’octubre, finalitzarà el dia 28 de novembre i abordarà el fenomen de l’ús de substàncies psicoactives amb perspectiva de gènere.  L’objectiu del cicle, que es realitzarà a la Biblioteca Pere Anguera, és aportar informació contextualitzada, pràctica i veraç sobre el fenomen de consum de substàncies psicoactives a partir de la presentació de llibres i documents relacionats amb la matèria. Tots els llibres i documents presentats en la prestatgeria, queden com a fons bibliogràfic de la biblioteca municipal.

3a edició. ús de substàncies psicoactives amb perspectiva  de gènere.

Tot i que els fenòmens d’ús de substàncies psicoactives en si mateixos no tenen gènere, l’efecte de les drogues -tant en el pla físic com en el psicosocial- així com les seves pautes de consum i repercussions socials i personals, són diferents segons les particularitats del sistema sexe-gènere. Des de la literatura científica fins a l'imaginari social, s'ha construït un prototip de consum de substàncies basant-nos majoritàriament en un tipus únic, heteronormatiu, que no inclou ni facilita la visibilització d’aquelles particularitats pròpies de les consumidores dones i de tots i totes aquelles que tenen altres identitats sexuals i de gènere. Cal apropar-nos doncs al fenomen des d’una perspectiva més complexa i fidel a la realitat.

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS

GALERIA

Fotos de l'esdeveniment