Ajuntament de Reus

MARC CORTADELLES

MARC CORTADELLES

Reus. Rock, Trap

Marc Cortadelles


Història

L'home que somia despert ens sorprèn rapejant amb solvència i fusionant el seu cosmos guitarrístic amb les instrumentals de trap i reggaeton de qualitat. El resultat és una obra molt ballable amb projecció comercial sense oblidar (o fins i tot potenciant) el contingut polític i crítica social. "Qui no es mulli no anirà al cel" afirma. Rocker forever. Diem allò de "un arista que no deix indiferent a ningú" o ja està molt vist? 3, 2, 1... Acció!

MARC CORTADELLES

El reusenc publica Caminando, el seu primer LP el 2016 amb composicions pròpies escrites a Euskadi. Amb el videoclip "Sent l'esperança" torna navegant en un veler al català per no deixar-lo mai més. Poc després col·labora amb Pau Riba interpretant "Taxista" en el seu homenatge a Reus. El 2018 després d'una actuació el dia de Sant Joan crema una guitarra amb la flama del Canigó. Llavors grava un segon disc rocker i blueser principalment en català. L'obra resta inacabada sense publicar. L'infant ja terrible Marc comença els seus estudis musicals elegint el cello, l'instrument del seu pare però ràpid s'iniciarà amb la guitarra de la mà de la seva mare. Al vent! Cantava a ple pulmó.

Després d'anys d'haver-se de menjar la guitarra clàssica per fi arriba la primera elèctrica amb un contundent amplificador Marshall. Inspirat per Hendrix adquireix una Stratocaster de color crema que el definirà artísticament. Quasi vint anys després torna al so de la clàssica fusionant-lo amb el trap. "Estic satisfet i frustrat alhora de les meves conquestes guitarrístiques i lingüístiques. Puc fer sonar l'elèctrica com un cello futurista gràcies als descobriments tecnològics dels meus amics de Donosti. Després de més de deu anys estudiant la meditació m'he guanyat el títol de mestre zen. La meva primera peregrinació a Santiago va ser el 2016."