Ajuntament de Reus

Fil On, nova programació cultural d'estiu per a joves a Cal Massó 14/07/2023 - 14:23

Fil On, nova programació cultural d'estiu per a joves a Cal Massó


Al llarg de nou vespres del mes de juliol, entre el dia 5 i el 27, la nova programació cultural d’estiu per a joves Fil On proposarà espectacles musicals, teatrals, de màgia i projeccions de documentals al pati del Centre d’Art Cal Massó. Hi conviuran artistes catalans, com Juana Dolores, Fetus, Magalí Datzira o Serpent, al costat de propostes joves sorgides des del territori, com Frankie Boronat, Bloody Gums, la companyia de teatre Kheeee Shows o el documental Gordes.

Fil On neix com una evolució del Fil Musical, que venia organitzant-se des del 2008 des del departament de Joventut amb la col·laboració de Reus Cultura, amb la idea de canviar el format i obrir-se a noves propostes i poder oferir una proposta més variada on la música segueixi tenint un pes important a la programació però no l’ocupi tota i poder obrir la programació a noves disciplines escèniques i culturals. Amb aquest canvi es vol arribar a un públic més divers i, sobretot, poder donar un altaveu a joves artistes de diferents disciplines i oferir-los un espai de mostra i suport a les seves creacions.

Incorporem, per tant, noves disciplines com el teatre, el cinema, la màgia o la literatura, a banda de la música, en aquesta nova programació.

El Fil On tindrà lloc al pati del Centre d’Art Cal Massó tots els dimecres i dijous (i un divendres) del mes de juliol, entre 20:00 i 22:00 h. En total seran nou dies d’activitat, d’espectacles de petit format en un espai recollit i amb entrada gratuïta.

Aquesta programació es realitza des de Joventut i amb la col·laboració de Reus Cultura.

Programació

Juana Dolores · Dc. 5 | Espectacle poètic musical
Poeta, actriu, jove, feminista i una de les veus més trencadores sorgides darrerament en la literatura catalana. Una performance visual, poètica i musical que juga amb la música electrònica.

‘Allò que Disney no em va ensenyar’, de la Cia. Kheeee Shows · Dj. 6 | Teatre
Un grup de joves han pensat, creat i ideat aquesta peça de teatre de petit format que reflexiona sobre les representacions de la masculinitat i la feminitat que surten a Disney i aporta una visió crítica del discurs heteropatriarcal imperant a la nostra societat.

‘Gordes’, de Maria Rodríguez, Júlia Güell, Laura Martínez, Miriam González i Aleix A. Lobato · Dc. 12 | Documental
Un documental realitzat per joves que dona visibilitat a les persones grasses i als prejudicis que pateixen.

Magalí Datzira + Frankie Boronat · Dj. 13 | Cantautors
Magalí Datzira és una cantant i contrabaixista jove inclassificable que debuta en el seu primer disc Des de la cuina (Bankrobber, 2023) amb un so acústic acostant-nos al jazz, al funk i al pop. Frankie Boronat, cantautor de Reus que inicia la seva carrera en solitari després de sis anys al grup Plombiers. 

El Show del Talent · Dc. 19 | Mostra de joves talents
Joves de 15 a 25 anys tenen l’oportunitat de pujar a l’escenari i demostrar les seves habilitats artísitiques.

Fetus · Dj. 20 | Folk-punk
Fetus és un grup de punk-rock de l’Empordà que s’endinsa en el folk nostrat i les cançons de taverna.

Coral rollo eufòria · Dv. 21 | Música
Els i les participants del taller de coral de Planet Reus ens demostraran el seu talent i aprenentatge en aquest concert obert a tothom.

Nit de màgia · Dc. 26 | Màgia
Raffael Fluss, que regenta una botiga de màgia a Reus, ens ofereix un espectacle de màgia de prop.

Serpent + Bloody Gums · Dj. 27 | Punk-rock
Serpent de Barcelona i Bloody Gums, del Camp de Tarragona, ens oferiran un concert de hardcore, punk i rock per tancar el Fil On.

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS

GALERIA

Fotos de l'esdeveniment