ajuntament de reus

MARC CORTADELLES

MARC CORTADELLES

Reus. Rock

Marc Cortadelles

Història

Debuta artísticament a Irun l'endemà dels atemptats a la sala Bataclan. Seguint els passos del Blackstar del recent desaparegut Bowie, l'estiu de 2016 grava "Caminando", el seu primer disc als Bucs de la Palma de Reus amb cançons pròpies escrites a Hendaia i a Les Borges del Camp. L'acompanyen grans músics de jazz: Joan Terol a la bateria, David Cuenca al baix i el francès Jean Marie le Bris a la guitarra solista.

Presenta el disc a Catalunya i Euskadi, sol o acompanyat pel guitarrista francès.

Poc abans de l'1-O publica el seu primer videoclip: "Sent l'esperança (i digues sí)" cantant en un veler. Ha actuat amb Pau Riba al Teatre Bartrina de Reus. Actualment composa noves cançons que envia a Donny McCaslin, saxofonista dels darrers treballs de Bowie per gravar-les amb ell Nova York. 

Cortadelles ha cantat per la llibertat en concentracions de places de pobles i ciutats. Ha presentat la seva versió de jazz manouche (swing) del Cant dels ocells i una versió cúmbia de l'Estaca a Riudoms. Ha escrit "He vist", inspirada en les vivències extraordinàries del 2017. Té acordat gravar amb Iñigo Muguruza (de Kortatu) les seves cançons en euskera i el proper novembre faràn un concert a Reus i Tarragona.

Cortadelles té ganes de gravar amb cintes analògiques en el seu propi estudi en construcció.